Stockholms Idrottsgymnasium

Fristående ·

Roslagstullsbacken 35, Stockholm

På Stockholms idrottsgymnasium anpassar vi utbildning och träning efter dina behov. Vi vet att en lyckad idrottskarriär inte är någonting man får gratis, utan handlar om hårt arbete ute på banan, i rinken, på gymmet och i skolbänken. Skolan är centralt belägen och eleverna tränar på några av Stockholms bästa träningsanläggningar. På Stockholms Idrottsgymnasium går både motionärer och elitsatsande ungdomar i den yttersta Sverige-toppen inom många olika idrotter. Gemensamt för oss på skolan är att vi gillar idrott i alla former.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett gymnasium i Stockholm, Norra djurgården som har programmen Natur, Samhälle och Ekonomi. Antagningspoängen 2023 för Stockholms Idrottsgymnasium var mellan 247,5 och 290 meritpoäng. Den högsta antagningsgränsen var 290 meritpoäng för Natur, inriktning naturvetenskap. Se alla antagningspoäng nedan.

Läs mer

Program

Naturvetenskapsprogrammet

Antagningsgräns

Naturvetenskap

 

290

Samhällsvetenskapsprogrammet

Antagningsgräns

Beteendevetenskap

 

247.5

Ekonomiprogrammet

Antagningsgräns

Ekonomi

 

275

Juridik

 

262.5

Utbildningsstatistik

Studieresultat

Sammanvägning av skolans resultat på olika nationella prov.

Studieresultat

62/100

Genomsnittligt betyg för elever på skolan. A i alla ämnen motsvarar 20.0, E i alla ämnen motsvarar 10.0.

Snittbetyg

B-C (16,5)

Skillnaden mellan de betyg elever får på nationella prov och de slutbetyg de får i samma kurs. Betygsinflation indikerar att elever får högre slutbetyg än vad de förtjänar.

Betygsinflation

Hög

Andelen elever som tagit examen inom 4 år av de elever som påbörjat gymnasiestudier, även kallat genomströmning.

Tar examen

88 %

Lärare

Andel lärare med lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne.

Behöriga lärare

83 %

Sammanvägning av lärarnas åsikter från skolinspektionens enkät. Inkluderar bl.a. lärarnas åsikter om studiero, stöd och kunskapsutveckling på skolan.

Lärarnöjdhet

7,7

Elever

Elevernas åsikter

Baserat på 100 svar, 80 % svarsfrekvens

Studiero

6,2

Trygghet

8,4

Stöd

6,2

Elevnöjdhet

6,7

Antal elever på skolan

375 elever

Könsfördelning

52 % tjejer

48 % killar

Utmärkande

Träna på skoltid

Satsa på din idrott under skoltid

Flexibel skolgång

Vi möjliggör att du kan åka på läger och tävlingar och samtidigt hänga med i skolan

Pre- och rehabilitering

Med nära samarbete med GIH, Capio Artro Clinics och Naprapathögskolan får eleverna hjälp att förebygga och behandla skador kostnadsfritt.

Praktiskt

Bibliotek

Inget skolbibliotek.

Skollunch

Matkort som kan användas på närliggande restauranger.

Idrottssal

Idrottssal utanför skolan.

Dator

Kostnadsfri skoldator eller möjlighet att köpa egen dator.

Elevhälsa

Heltidsanställd elevhälsopersonal på skolan.

Öppet hus

Öppet hus

Onsdag, 8 november
17:30 - 19:30

Öppet hus

Tisdag, 5 december
17:30 - 19:30

Sociala medier

Stockholms Idrottsgymnasium

Vanliga frågor

Hur söker man NIU?

Ansökan till nationell idrottsutbildning (NIU) sker i två steg: Ansök till din idrott senast den 1 december via länken som finns på vår hemsida. Du blir därefter kallad till provträning samt intervju under december/januari. Ansök till skolan samt till det program som du vill gå via Gymnasieantagningen senast den 15 februari.

När har ni träningstid?

Samtliga elever har träningstid tisdag förmiddag och torsdag förmiddag. Det gäller oavsett om du går NIU, idrottsprofil eller läser andra kurser som individuellt val.

Har man ”vanliga idrottslektioner”?

Ja. Alla elever läser den obligatoriska idrottskursen som heter idrott och hälsa 1. Kursen läses i årskurs 1.

Får alla elever SL-kort?

Ja, alla elever på Stockholms idrottsgymnasium får SL-kort.

Har ni matsal på skolan?

Nej, vi har ingen matsal på skolan. Eleverna får ett matkort och äter på en lunchrestaurang som ligger några minuters promenad från skolan.

Vad är idrottsprofilen?

Vi erbjuder ett alternativ till NIU som vi kallar för idrottsprofil. Om du väljer att gå vår idrottsprofil så innebär det att du läser två idrottskurser som heter idrott och hälsa 1 och 2 – specialisering. Båda kurserna läser du som individuellt val i årskurs 2 och 3. Kurserna bygger på träning med din egna tränare. Träningsplanering, träningsdagbok, målsättning och dialog mellan elev, tränare och skola är centralt för kursen. Om du inte har möjlighet att träna tillsammans med din tränare på skolans träningstid så kan du och din tränare göra ett träningsupplägg som du kan göra på egen hand. Det viktiga är att ni har planerat tillsammans och kan följa upp detta tillsammans med vår idrottslärare.

Plats

Cedergrenska är skolägare

4 gymnasieskolor

2828 elever totalt

Fristående skolägare

Cedergrenska bedriver utbildningsverksamheter för barn och elever från förskola till eftergymnasiala utbildningar. Cedergrenska utformar sina verksamheter med pedagogen i fokus. Ledande forskning har påvisat att pedagogen är den viktigaste faktorn i barns utveckling och lärande. Nyckeln är att i processer och beslut fokusera på pedagogens vardag och skapa förutsättningar för högkvalitativ tid med elever och barn. Starka stödfunktioner och systematiskt samarbete leder till kollegialt lärande, hög kompetens och goda utvecklingsmöjligheter för våra pedagoger. Genom att aktivt förädla våra arbetsplatser för pedagoger ska Cedergrenskaskolor utgöra attraktiva val för såväl nyexaminerade som väletablerade pedagoger.